Hvis du ønsker å organisere en retur, kan du kontakte vår kundeservice på support@veskeni.com.

HVA ER DERES RETURPOLICY?

Vi tilbyr 14 dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ikke er 100 % fornøyd med kjøpet ditt, kan du kontakte oss innen 14 dager etter levering av produktet, så hjelper vi deg gjerne med å returnere bestillingen din og få pengene tilbake.

JEG HAR ET PROBLEM MED BESTILLINGEN MIN. HVA SKAL JEG GJØRE?

Ta kontakt med oss, så prøver vi å løse problemet så snart som mulig.

MERK: RETURER UTEN RETURSKJEMA VIL BLI AVVIST. Sørg for at du får et returskjema ved å kontakte vårt supportteam.

VIKTIG MERK: Personlige produkter, produkter med skadet forsegling og hygieneprodukter, som badetøy, undertøy, BH-er og andre produkter som av hygieniske årsaker ikke kan selges videre, kan ikke returneres.

HVA DU SKAL GJØRE:

Kontakt kundeservice for å få et returskjema. Send produktet (i uskadet tilstand og i originalemballasjen) til adressen du har fått via e-post fra vår kundeservice, inkludert Track & Trace. Når du mottar sporingsnummeret, sender du det til vår kundeservice. Vær oppmerksom på at sporingsnummeret for returen må sendes til oss innen fire dager etter at vi har gitt deg returadressen, ellers kan vi ikke behandle returen din. Følg bestillingen din til den når oss. Send oss en e-post med sporingsnummeret som bevis på at vi har mottatt pakken. Når vi har mottatt e-posten og pakken din, vil leveringsteamet vårt sjekke varene dine og behandle returen din.

Returen din må oppfylle følgende krav:

I uskadet tilstand Uskadet I originalemballasje, uskadet Med returskjema som inneholder ordrenummer INGEN personlige eller hygieniske produkter Med sporingskode Vi forbeholder oss retten til å avvise returer som ikke oppfyller kravene ovenfor.

HVA ER HYGIENEPRODUKTER?

Dette er produkter som ikke kan selges videre av hygieniske årsaker. Dette inkluderer undertøy, badetøy, BH-er og andre hygieneprodukter.

Merk: Returkostnader er kjøperens ansvar.